miercuri, 27 noiembrie 2013

Despre secretul unei căsnicii fericite?



O cercetătoare din Texas a descoperit că bărbaţii căsătoriţi cu femei frumoase au căsnicii mai fericite, iar nivelul de satisfacţie maritală se menţine în timp la un nivel înalt. Nu acelaşi lucru se poate spune însă şi în cazul femeilor. Potrivit acestui studiu, gradul de atractivitate al soţului nu influenţează nivelul de fericire şi de satisfacţie al soţiilor.
Andrea Meltzer, profesor de psihologie la Southern Methodist University Dedman College of Humanities and Sciences, a stat de vorbă cu peste 450 de tineri căsătoriţi, pe parcursul unei perioade de patru ani. Analiza a inclus patru studii diferite, realizate pe patru grupuri de tineri căsătoriţi. Înainte de începerea studiului, fiecare participant a primit un scor de atractivitate din partea unui comitet independent de cercetători.
Pe parcursul celor patru ani, fiecare soţ şi fiecare soţie au fost invitaţi, separat, de până la opt ori, să îşi declare nivelul de satisfacţie în privinţa vieţii de cuplu. Soţii din toate cele patru grupuri s-au declarat mai satisfăcuţi decât soţiile lor la începutul căsniciei.
În timp, bărbaţii ale căror soţii au primit un scor de atractivitate ridicat şi-au menţinut satisfacţia maritală la un nivel mai mare decât cel declarat de soţiile lor.
La rândul lor, soţiile frumoase s-au declarat, în medie, mai satisfăcute, iar autorii studiului au atribuit acest nivel de satisfacţie următorului principiu: un soţ mai fericit face ca mariajul în sine să fie mai fericit.

sursa - descopera.ro

Niciun comentariu: